Volim борба против пушењето

февруари 29, 20200

борба против пушењето Честерфилд е бренд на цигари,  и во моментов е во сопственост и произведена од Алтрија. Именуван е по округот Честерфилд, Вирџинија. Мешавина од турски и вирџинијан тутун, Честерфилдс беше воведен од компанијата Драммонд Тобако од Сент Луис, Мисури во 1873 година. Компанијата беше купена од Американската компанија за тутун во 1898 година, која произведуваше Честерфилдс до 1911 година. Во 1912 година брендот го презеде Лиггет Мајерс и продукцијата се преселиле во Дурам, Северна Каролина.Марката ја стекна Филип Морис (сега Алтрија) во 1999. Честерфилд беше првата цигара што додаде дополнителен слој на завиткување во нивниот пакет за зачувување на влагата (1916).

борба против пушењето во 1926 година, рекламната кампања на Честерфилд „Удирај го мојот начин“ разоткри нов терен со тоа што имплицира дека жените би можеле да пушат, додека рекламата во 1948 година, произведена за Ен-Би-Си, тврди дека марката е „најпосакувана од професионални пушачи“Честерфилд била првата цигара што била понуден во две димензии (Кинг и Редовен) во 1952 година. Во 2011 година, Филип Морис создаде три варијации (Честерфилд Ред, Честерфилд Блу и Честерфилд Ментол) за пазарот во Велика Британија. борба против пушењето во 2018 година Филип Морис ги прекина цигарите што не се филтрираат во Честерфилд во Соединетите Држави, набргу потоа (јануари 2019) компанијата започна со ограничено американско тестирање на три филтрирани сорти Reds (полн вкус), блуз (светла) и зелена (ментол).

борба против пушењето честерфилд беше спонзор на тимот на Суртејси за време на сезоната во Формула 1 во 1976 година и сезоната во Формула 1. Втор автомобил влегон беше спонзориран од Честерфилд во 1977 година, додека нивниот главен автомобил беше контроверзно спонзориран од Дурекс. борба против пушењето честерфилд исто така го спонзорираше тимот на БМС Скудерија Италија во Светскиот шампионат во Формула 1 ФИА во 1993. годинаборба против пушењето тие само спонзорираа тим за една сезона заради пензионирањето на тимот од Ф1 да се фокусираат на Светскиот куп на туристите за автомобили.

КОНТАКТ

VOLIM
Мобилен & вибер: +389 76 637 833
Е-поста: info@volim.com.mk
Инстаграм: volim_mk
Фацебоок: VolimMakedonija
АРОМАТИЗИРАНО ОВОШНО БИНО VOLİM 14.4 SHOT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *