Volim Дебар Маало кафани во Скопје

февруари 29, 20200

Дебар Маало кафани во Скопје е скопската населба која е тренд за Скопјани. Дебар Маало е во состав на Општината центар која се наоѓа од десната страна на реката Вардар. Населба која изобилува со ресторани, кафичи и барови за младата популација и е тренд бидејќи најголем дел од Скопјаните го поминуваат времето тука.Во Дебар Маало се наоѓаат најдобрите и најпознатите ресторани : Винска куќа Чардак, Ресторан Зинг, Ресторан Дариа, Ресторан Парк, Идадија М, Ресторан Сушико, Кафана Дебар Маало, Ресторан Лира, Чардак Боемска улица, Гостилница ДМ, Ресторан Скопски Мерак, Гостилница Барик и други. Дебар Маало кафани во Скопје во сите овие ресторани и кафани имате одличен избор на вкусна храна и пијалоци, и тие се уникатни места каде што можете да го понесете само вашето позитивно расположение а за останатото ке се погрижат тие.

Дебар Маало кафани во Скопје секоја вечер акустична музика, тамбураши во живо. Вкусни македонски специјалитети, скара на жар, јагнешко и прасечко печење. Ако се вратиме назад во минатото треба да спомнеме дека маалото настанало од прогонети Македонци од делови на Западна Македонија кои со сила биле раселени и своето ново место на живеење го нарекле според името на етнографскиот предел од каде што дошле. Дебар Маало кафани во Скопје местото каде што било лоцирано ова маало било едно од поновите предградија на Скопје. Пред тоа, на ова место постоеле градини и ниви.

Дебар Маало кафани во Скопје првите куќи биле подигнати во 1920 година од страната на Браќата Петар и Андреја Митровиќ и од Јован Поповиќ.  Кафулиња кој се најпосетени во Дебар Маало се следните:  Ресторан Гурмет, Кафе бар Паладиум, Кафе бар Кофи Фектори, Гостилница Лантерн, Ресторан Барака, Кафе Бар Броз Кафе, Гостилница Фрути ди Маре, Кафе Бар Деус, Бистро Правда, Кафе бар Нано бар, Гостилница Бруклински, Гостилница Булевар, Кафе Бар Винил, Кафе бар Џус Бар, Кафе бар Локал 45 и Гостилница Сквер. Дебар Маало кафани во Скопје ако сакате да одите каде што има таканаречена шема во Скопје,Дебар Маало е вистинското место за вас.

КОНТАКТ

VOLIM
Мобилен & вибер: +389 76 637 833
Е-поста: info@volim.com.mk
Инстаграм: volim_mk
Фацебоок: VolimMakedonija
АРОМАТИЗИРАНО ОВОШНО БИНО VOLİM 14.4 SHOT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *