Volim Како да се откажете од цигари

април 3, 20200

Како да се откажете од цигари Marlboro е американски бренд на цигари, кој во моментов е во сопственост и произведена од Филип Морис САД во рамките на Соединетите Држави, и од Филип Морис Интернешнл која сега е одделена од филијалата на Алтрија надвор од Соединетите Држави.Како се откажи од цигари Ричмонд, Вирџинија е локацијата на најголемата фабрика за производство на цигари Марлборо. Марлборо е глобален најпродаван бренд цигари од 1972 година. Од 2017 година, Марлборо имаше 40% удел на пазарот во Соединетите држави, повеќе од следните 7 конкурентни брендови во комбинација. Во 1846 година, британскиот тобаконист Филип Морис отвори продавница на Бонд Стрит, Лондон, Велика Британија, продавајќи тутун и валани цигари.

Како да се откажете од цигари по неговата смрт од рак во 1873 година, неговиот брат Леополд и вдовицата Маргарет го продолжија бизнисот, растејќи го и отворија фабрика на улицата Велики Марлборо, Лондон. Компанијата во тоа време се нарекува Филип Морис Компани АД, сопствениците избраа едноставно име за цигарата Марлборо.Како се откажи од цигари Филип Морис отвори подружница во Њујорк во 1902 година за да продаде многу од нејзините брендови цигари. Марката „Марлборо“ беше регистрирана во Соединетите Држави во 1908 година, иако не се пушти цигара под ова име до 1923 година. Во 1924 година, марката беше лансирана.

Како да се откажете од цигари тие први се продаваа како „луксузна цигара на Америка“ и главно се продаваа во хотели и одморалишта. Филип Морис Интернешнл ги организираше производите на Марлборо во три поделби – Арома линија, оригинални цигари со вкус на црвена / целосна арома, златната линија се поранешни светла, а свежата линија содржи цигари со вкус.Како се откажи од цигари Филип Морис ги продаде канадските права на името „Марлборо“ на Империал Тобако Канада во 1932 година.Како се откажи од цигари по успешното повторно враќање на брендот во 1950-тите – што подоцна им стана добро познато на Канаѓаните преку изложеност на меѓународните спонзорства и рекламирање на марката – Филип Морис проба неколку правни маневри во обидот да ги повратиме канадските права, без никаква корист.

КОНТАКТ

VOLIM
Мобилен & вибер: +389 76 637 833
Е-поста: info@volim.com.mk
Инстаграм: volim_mk
Фацебоок: VolimMakedonija
АРОМАТИЗИРАНО ОВОШНО БИНО VOLİM 14.4 SHOT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *