Volim Македонска телевизија во живо

февруари 29, 20200

Македонска телевизија во живо Криско е еден од најпознатите артисти во Македонија кој доаѓа од Бугарија. Особено кај младата популација, Криско со секоја нова издадена песна се повеќе восхитува. Неговото целосно име е Кристијан Талев. Криско воедно е и текстописец, рапер, продуцент и претприемач од Софија, Бугарија. Неговата кариера започнала во 2005 година, кога почнал да пишува песни . Подоцна студирал звук инженеринг, а во 2010 веќе работел во Радио 1 , Бугарија. Неговата кариера започнала уште од раната возраст, учествувајќи во голем број на телевизиски емисии во Бугарија Македонска телевизија во живо о Од 2009 до 2010 година, накратко беше потпишан на етикетата на бугарската р. П. Спенс (Sam Sam Si Records) како продуцент и изведувач.

Заедно ја снимија песната Нека Сем Сем и во 2010 година го направи својот пробив со единствениот Лудо Ношти со бугарската Евровизиска изведувачка Елица Тодорова . Македонска телевизија во живо по спор со Спенс во 2011 година, Криско ја напушти својата етикета и го усвои продукцискиот таг “Криско батс”. Македонска телевизија во живо потоа, тој беше еден од првите уметници потпишан на новооснованата бугарска издавачка куќа Facing the Sun како изведувач и продуцент. Проекти на Кришко: Слагам Краи со Невена и Миро, Кои Ден Станаме со Ангел и Моисеј, Министерка на Веселето со Бобо и Лора Караджова, Видимо Доволни со Марија Илиева ,  Златни Момчета со Димво и карактеристика во деби синглот на Гери-Никол Ела и си Вземи и сите добија исклучителни позиции во бугарските музички листи.

Во 2015 година, Криско стана дел од четвртата сезона на X Factor Бугарија , каде што ги ментираше женските пејачи.Дарина Јотова од неговиот тим заврши во финалето. Македонска телевизија во живо под менторство на Криско почнала да настапува под етапата Дара и подоцна била потпишана во Вирџинија Рекордс. Криско во Македонија има голем број на настапи во кој има одлична атмосфера секогаш и пред влезните врати се чека во редови за неговиот настап.

КОНТАКТ

VOLIM
Мобилен & вибер: +389 76 637 833
Е-поста: info@volim.com.mk
Инстаграм: volim_mk
Фацебоок: VolimMakedonija
АРОМАТИЗИРАНО ОВОШНО БИНО VOLİM 14.4 SHOT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *