Volim Македонски Хип Хоп

март 25, 20200

Македонски хип хоп Тони Зен е македонски рапер, ДЈ за хип хоп музика и продуцент. Тони Зен повеќе од осум години бил член на групата Урбана Димензија, додека во својата кариера со рап се занимава повеќе од десет години.Македонски хип хоп кога бил во својата група, која се викала 105, снимил само демо снимки кои биле достапни на хип хоп програмата за скопското радио Канал 103.Македонски хип хоп заедно со ДЈ Чваре, познат ДЈ на македонската публика во 2002 година, ја формира групата Урбана Димензија, и со тоа започнува професионално да се занимава со рап музиката.

Македонски хип хоп во меѓувреме Тони Зен, своето уметничко име од Тони Монтана го сменил во сегашното Тони Зен. Настапува на огромен број на настани низ Македонија, од кои најмногу се издвојувал Street Beats Festival – хип хоп вечер на Таксират во 2005 година.Македонски хип хоп Тони Зен има големи соработки со Роберт Билбилов, Слаткаристика, Тамара Тодевска, Мартин Србиновски, Бојана и Бисера , Јован Јованов.Македонски хип хоп Тони Зен настапувал на настапи на Слаткаристика, каде што имал и свое лично шоу. Најзначаен датум за Тони Зен во неговата кариера е 23 Јули 2010 година кога за прв пат имал свој солистички концерт во Античкиот Театар во Охрид на кој специјални гости биле Слаткаристика и Токсикологија, а неговата публика броела околу 4000 фанови кои го сакаат и слушаат.

Македонски хип хоп како најголем достигнат успех во неговата кариера се смета периодот од 2009 и 2010 година, кога Тони Зен бил најслушан и најпопуларен рапер во Македонија.Македонски хип хоп покрај успехот во музиката, Тони Зен има и свој бутик кој е наменет исклучиво за хип хоп облека. Бутикот се вика Tony’s Soul Wear, каде најверни и во најголем број купувачи се неговите фанови се разбира, и љубителите на хип хоп стајлингот. Македонски хип хоп најпознати хитови од кариерата на Тони Зен се: Во Мој Стил, Тони Зен е Суперзен, Во полн ефект, Скандал, Ми каса ес су каса, и многу други.

КОНТАКТ

VOLIM
Мобилен & вибер: +389 76 637 833
Е-поста: info@volim.com.mk
Инстаграм: volim_mk
Фацебоок: VolimMakedonija
АРОМАТИЗИРАНО ОВОШНО БИНО VOLİM 14.4 SHOT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *