Volim Најдобар Тутунска Компанија

април 3, 20200

Најдобар тутунска Компанија  Карелија Тобако АД (Карелија) е меѓународна компанија за тутун со седиште во градот Каламата, Грција. Исто така, тој е најголем производител на тутун во земјата и извозник на ситни производи од тутун. Марките Карелија се продаваат во повеќе од 65 земји низ целиот свет во Западна и Источна Европа, Далечниот исток, Блискиот исток, Персискиот Залив и Африка . Нејзините брендови вклучуваат Georgeорџ Карелиас , Карелија Слимс, Оме, семејството Карелија, Карелија Ројал, Рекс, Американска легенда и лидер.Најдобар тутун компанијата произведува во просек 15 милијарди цигари годишно и вработува околу 500 луѓе ширум светот.

Најдобар тутунска Компанија Корените на компанијата датираат од 1888 година, кога првата генерација на семејството Карелија се етаблира како мал тутунски бизнис во Каламата, Грција.Најдобар тутун Компанијата Неговите активности беа претежно регионални во првите неколку децении од своето работење, сè додека политичкиот и економскиот поглед во земјата стана постабилен, дозволувајќи му на Карелија да ги прошири пазарите за своите брендови на национално ниво.Најдобар Тутун корпоративните седишта и производствените капацитети традиционално се наоѓаат во Каламата, а од 1971 година се сместени во тековните простории што се изградени, со вкупна површина од 80.000 метри квадратни. Продажбата и маркетинг канцелариите се наоѓаат во зградата Карелија во Атина.

Најдобар тутунска Компанија влезе во Атинската берза во 1976 година и јавно се тргуваше под името Карелија Браќа.Во 2000 година, Карелија ја заврши соработката со Japan Tobacco International, со цел да се концентрира на развој на сопствени трговски марки. Во 2003 година, компанијата основаше подружница во Велика Британија наречена Карелија тутун компанија (Велика Британија) ООД за дистрибуција на своите брендови на тој пазар. Во 2007 година, подружницата во Бугарија беше надградена во трговско друштво за увоз со име Карелија Бугарија EOOD, а потоа беше основана и нејзината подружница GK Distributors EOOD.Најдобар Тутун карелија има долга историја на давање поддршка на организации и активности во нејзината локална заедница.Најдобар Тутун многу донации помагаат за поддршка на училиштата.

КОНТАКТ

VOLIM
Мобилен & вибер: +389 76 637 833
Е-поста: info@volim.com.mk
Инстаграм: volim_mk
Фацебоок: VolimMakedonija
АРОМАТИЗИРАНО ОВОШНО БИНО VOLİM 14.4 SHOT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *