Volim Половни делови за Фиат МК

април 3, 20200

Половни делови за Фиат МК (италијанска автомобилска фабрика од Торино), беше италијанска холдинг компанија, чии оригинални и основни активности беа во автомобилската индустрија, а тоа го наследи Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA). Групата Фиат содржеше многу брендови како Ферари, Масерати, Фиат, Алфа Ромео, Групацијата Крајслер и многу други. На 29 јануари 2014 година, беше објавено дека Fiat S.p.A (поранешниот сопственик на групацијата Fiat) треба да се спои во новата холандската компанија Фиат Крајслер Автомобили НВ (ФЦА), што се одржува пред крајот на 2014 година.Половни делови за Фиат МК Автомобили стана новиот сопственик на Групацијата Фиат.

Половни делови за Фиат МК на 1 август 2014 година, Fiat S.p.A го доби потребното одобрување на акционерот за да продолжи со спојувањето (што следуваше по одобрувањето на одборот). Половни делови за Фиат МК спојувањето стапи на сила на 12 октомври 2014 година. Фиат е основана во 1899 година од група инвеститори, меѓу кои и ovовани Ањели. Половни делови за Фиат МК за време на својата повеќе од вековна историја, Фиат произведува и железнички мотори и вагони, воени возила, земјоделски трактори и авиони. Во 2013 година, Фиат (заедно со Крајслер) беше втор по големина европски производител на автомобили по произведени количини, а седми во светот пред Хонда, ПСА Пежо Ситроен, Сузуки, Рено и Дајмлер АГ.

Половни делови за Фиат МК со текот на годините, „Фиат“ се стекна со бројни други производители на автомобили што го стекна Лансија во 1968 година, стана акционер на Ферари во 1969 година, ја презеде контролата над Алфа Ромео од италијанската влада во 1986 година, го купи Масерати во 1993 година и стана целосен сопственик на „Крајслер груп“ ДОО во 2014 година. Групацијата Фиат моментно произведува возила под дванаесет брендови Абарт, Алфа Ромео, Крајслер, Доџ, Ферари, Фиат, Фиат професионалец, epип, Лансија, Масерати.Половни делови за Фиат МК автомобилите со марка Fiat се градат на повеќе локации низ целиот свет. Надвор од Италија, најголемата земја на производство е Бразил, каде марката Фиат е лидер на пазарот.

КОНТАКТ

VOLIM
Мобилен & вибер: +389 76 637 833
Е-поста: info@volim.com.mk
Инстаграм: volim_mk
Фацебоок: VolimMakedonija
АРОМАТИЗИРАНО ОВОШНО БИНО VOLİM 14.4 SHOT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *