Volim Спортски центар борис Трајковски

март 3, 20200

Спортски центар борис Трајковски, Борис Трајковски е еден од најголемите спортски центри во Македонија. При неговото пуштање во употреба бил именуван по поранешниот претседател на Македонија, Борис Трајковски. Лоциран е во населбата Карпош во Скопје.Спортски центар борис Трајковски Центарот е изграден од страна на Владата на Република Македонија во 2008-та година.Спортски центар борис Трајковски во состав на Спортскиот Центар “БОРИС ТРАЈКОВСКИ” се наоѓа мултифункционална спортска сала која е репрезентативен спортски објект на Република Македонија. Повеќенаменската сала се користи и за културни манифестации. Во самиот комплекс се наоѓа и мала спортска сала која се користи за тренинзи и рекреација.

Спортски центар борис Трајковски центарот располага и со ексклузивен фитнес и аеробик центар. Како дел од фитнес центарот се и повеќе сауни за релаксација на спортистите. Центарот располага и со пинг-понг клуб кој е достапен за сите посетители, дополнет со студио за масажа.Спортски центар борис Трајковски во самиот комплекс се наоѓа и куглана, подготвена по светски стандарди од меѓународната кугларска федерација со бар.Центарот е адаптиран по стандардите на најмодерните спортски центри во САД.Спортски центар борис Трајковски Спортскиот Центар Борис Трајковски е сликата на спортот и положбата на здравјето и вистинскиот живот кој што е достапен за сите граѓани.Благодарение на капиталните инвестиции на Владата на Република Македонија Спортскиот Центар Борис Трајковски  е дополнет со хокеј арена, каде за одржување на тренинзите се амгажирани тренери, кои се експерти во овој спорт.

Спортски центар борис Трајковски во овој објект на располагање на сите граѓани се и тренинзи по уметничко лизгање. Лизгалиштето е достапно и за рекреативно лизгање. Спортски центар борис Трајковски спортскиот Центар Ви ја нуди основната опрема за започнување на овој спорт (кацига, лизгалки, хокеарски стап, а достапна е и нарачка на дополнителни потребни елементи). Во рамките на Спортскиот Центар се наоѓа и Семејниот Центар – игротека Habyland.Спортски центар борис Трајковски наменета е за деца до 12 години, со посебно одвоен простор за најмалите, содржи и надворешен простор со лизгалиште и бергодром за деца до 15 години, како и пријатен кафе бар со летна тераса.

КОНТАКТ

VOLIM
Мобилен & вибер: +389 76 637 833
Е-поста: info@volim.com.mk
Инстаграм: volim_mk
Фацебоок: VolimMakedonija
АРОМАТИЗИРАНО ОВОШНО БИНО VOLİM 14.4 SHOT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *