Volim Цигари во македонија

април 3, 20200

Цигари во македонија е Камел швајцарски врвен бренд на цигари и додатоци за пушачи. Тој е во сопственост на Отингер Давидфоф АГ, со седиште во Базел, Швајцарија. Oettinger Davidoff AG  произведува широко портфолио на цигари, цигарили пура тобако и додатоци за пушачи под брендовите Davidoff , Camacho и Zino Platinum. Цигарите се произведуваат во Доминиканската Република и Хондурас, а тутунот се добива од Доминиканската Република, Никарагва, Бразил, Перу, Мексико, Еквадор, Хондурас и Соединетите Американски Држави. Цигари во македонија името на брендот Давидоф, потекнува од името на нејзиниот еврејски основач на руското царство, Зино Давидофф, кој водел продавница за специјалисти за тутун  во Женева, Швајцарија од 1936 до 1994 година.

Цигари во македонија тој беше познат како крал на цигарите. По Втората светска војна, Зино Давидофф одлучи да добие лиценца за производство на свои серии цигари.Бидејќи ги разгледувал меѓународните клиенти, тој ги именувал различните формати на оваа серија пури – Шато, по познатите имоти на лозови Бордо. Првиот во серијата беше Шато Латур во 1946 година. Во 1967 година, Zино Давидоф му се приближи на Кубатабако, државниот монопол на тутунот во Куба, за создавање линија на цигари што го носат името „Давидхоф“. Цигарите се тркалаа во новоформираната фабрика „Ел Лагуито“ во Хавана, која беше основана за да ги тркала личните цигари на кубанскиот претседател Фидел Кастро, именувана Кохаба.

Во 1968 година беа пуштени во продажба првите цигари со името „Дејвидф“. Првите формати беа број 1, број 2 и амбасадорката. Во 1970 година, Отингер АГ, сместена во Базел, Швајцарија, ги стекна правата на трговската марка Давидоф.Во 1971 година, Давидоф „Мини Цигарилос“ (кратки полнила направени од 100% тутун) и, во 1972 година, првиот Дејвидф пуштени се тубачки цевки. Од 1975 година, цигарите од серијата Шато беа испорачани во ормани со логото на Давидоф.Цигари во македонија Зино Давидоф Групацијата беше исклучена од Дејвидф во 1980 година за да се пласира исклучиво на пазарот за непушачи луксузни производи.

КОНТАКТ

VOLIM
Мобилен & вибер: +389 76 637 833
Е-поста: info@volim.com.mk
Инстаграм: volim_mk
Фацебоок: VolimMakedonija
АРОМАТИЗИРАНО ОВОШНО БИНО VOLİM 14.4 SHOT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *