Volim Rеnault бренд на автомобили

март 25, 20200

Rеnault бренд на автомобили Груп Рено е француски мултинационален производител на автомобили основана во 1899 година. Компанијата произведува низа автомобили и комбиња, а во минатото има произведено камиони, трактори, резервоари, автобуси / тренери, мотори на авиони и автоматски возила. Со седиште во Булог-Биланкур, Рено е сопственик на романскиот автомобилски Дачија и корејскиот Рено Самсунг Моторс.Rеnault бренд на автомобили тиери Болоре е актуелен извршен директор. Досега најуспешните автомобили на компанијата се Renault Clio и Renault Laguna, а неговиот основен пазар е Европа.Компанијата е позната по бројни револуционерни дизајни, безбедносни технологии и моторни трки. Рено Клио е мал автомобил направен од Рено од 1990 година.Rеnault бренд на автомобили постојат четири генерации на Рено Клио. Renault Clio беше замена за Renault 5.

Rеnault бренд на автомобили автомобилот беше наменет да се натпреварува против воспоставените ривали на европскиот пазар на супермини како што се Ford Fiesta, Vauxhall / Opel Corsa, Volkswagen Polo, Rover Metro и Fiat Uno. Првиот Clio беше произведен од 1990 до 1998 година.Rеnault бренд на автомобили Дизајнот беше олеснат двапати. Беше долг 3700 милиметри, широк 1670 милиметри и висок 1410 милиметар. Овој Клио беше изгласан за Европски автомобил на годината во 1991 година. Rеnault бренд на автомобили излезе во продажба нешто поевтино од повеќето од неговите ривали, но имаше основен ентериер. Претходниот Renault 5 продолжи да се продава до 1996 година, како поевтина алтернатива на Клио, и се сметаше како „Кампус Рено 5“.Вториот Clio беше произведен од 1998 до 2012 година.

Rеnault бренд на автомобили неговиот дизајн беше фалсификуван трипати, првиот во 2001 година, вториот во 2006 година и третиот во 2009 година. Вториот е наречен „Renault Clio Campus“ и се продаваше заедно со Клио III. Rеnault бренд на автомобили заоблениот дизајн на Клио Втори беше во спротивност со Клио И.Rеnault бренд на автомобили  беа разгледани одредени проблеми со претходниот дизајн, предните крила беа изработени од пластика, по проблеми со корозија на претходниот модел. Rеnault бренд на автомобили Во 1999 ,Renault Sport или Клио РС беше лансиран и како замена за претходниот Рено Клио Вилијамс.

КОНТАКТ

VOLIM
Мобилен & вибер: +389 76 637 833
Е-поста: info@volim.com.mk
Инстаграм: volim_mk
Фацебоок: VolimMakedonija
АРОМАТИЗИРАНО ОВОШНО БИНО VOLİM 14.4 SHOT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *